Здраве

Лазаня с кайма и сос Бешамел

Необходими продукти

• 250 г готови кори за лазаня (1 пакет)
• 250-300 г кайма
• 1 глава лук
• 250 г смлени домати от консерва
• кашкавал
• черен пипер
• сол

За соса Бешамел:
• 4-5 с.л. олио
• 4-5 с.л. брашно
• 300 мл прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязвате лука на ситно и задушавате заедно със соса от домати. Добавяте каймата и разбърквате добре. Подправете със сол и пипер и оставете сместта да се сгъсти.

В отделен съд пригответе соса Бешамерел. В загорещено олио запържвате брашното до зачервяване и добавете млякото. Бъркайте докато сосът се сгъсти в хомогенна смес. Отново подправете със сол и черен пипер и оставете да поври.

Пригответе корите според указанията на опаковката. Редът на подреждане в тавата е: кори, доматен сос с кайма, сос Бешамел. Редувате ги до приключване на продуктите. Трябва да завършите с кори, покрити със сос Бешамел. Покрийте с настърган кашкавал (обилно) и запечете в умерена фурна за 30-40 минути.

Клик за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top