Здраве

5 неща, който може да питате фризьора си.

Фризьорът е богатството на повечето жени. При него релаксираме, разкрасяваме се и споделяме. Това е нашият миг наслада след, който се чувстваме преобразени и душевно и физически. Но има някой неща, който фризьорът знае най-добре и е хубаво да го питате.

Питайте фризьора (2)

Модните тенденции.
Всеки, държащ на професията си фризьор минава специализирани обучения, всеки сезон, за да разбере какви са световните модни тенденции. Има и много фризьори, който посещават седмицата на красотата в Париж и Лондон. За това питайте какво е актуално за този сезон, няма друг човек, който може да е по-наясно с модните тенденции, от тези, който работят с тях, а именно-фризьорите.

Какво точно ми отива.
Питайте професионалиста, как той Ви вижда. Много често се случва да отидем при него със снимка на телефона, която изразява желанието ни, как да изглеждаме след процедурата. Но, това което отива на модела от снимката не значи, че ще отива и на Вас. За това попитайте своя фризьор какво точно подхожда най-много на чертите Ви.

Каква козметика да ползваме.
Има много козметични линии с различни марки и с различни цени. Едни рекламирани-други не. Какво да ползваме, може да Ви отговори най-точно фризьорът Ви. Всички професионални занимаващи се фризьори са обучени за кой тип коса и скалп, какъв продукт да препоръчат. Доверете му се със сигурност и за него ще е по-добре да работи с поддържана коса, а не със суха, шуплеста и увредена.

Как да се грижа за косата си?
Има толкова много подробности за правилното поддържане на здрава коса. Питайте как? Например наскоро моят фризьор ми каза, че ако спа на сатенена калъфка на възглавницата, прическата ми ще се задържи повече. Да факт е, че е така, убедих се в това, след като пробвах.

Попитайте го за промяна
Искате кардинална промяна? Вместо сами да се чудите какво да промените, попитайте фризьора си. Той ще се съобрази с формата на лицето Ви, цвета на кожата и модните линии, който му „говорят“, какво точно да предложи.

Използвайте момента при фризьора да научите полезна информация за косата и скалпа си. Консултирайте се с него и се оставете в ръцете му. Точно тогава ще разкриете професионализма му и ще му позволите да се разгърне в свой води. И това ще се отрази в крайния резултат на прическата Ви.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top