Здраве

5 причини да не трупате желаните мускули

Външният вид е издигнат на пиадестал. Всеки се стреми да изглежда възможно най-добре – спазва диети, тренира усърдно и т н., за да бъде във форма и да привлича внимание с начина, по който изглежда. Понякога обаче ни се струва, че сме зациклили и че каквото и да правим теглото и физиката ни не се променя, а вашите мускули не растат. Всичко изглежда еднакво, без признаци на прогрес, което може да доведе до пълно отчаяние, а то до тотално сриване и загуба на всичко постигнато до момента.

Ако вие сте се сблъсквали с този проблем или сега ви мъчи идеята, че каквто и да правите, не постигате нищо ново, тогава прочетете какви могат да са причините за това и направете нужните промени.

Вие сте нетърпеливи

В случай, че съвсем от скоро тренирате и полагате неимоверни усилия да промените начина, по който изглеждате, не очаквайте, че да 2 седмици ще има осезаема промяна у вас. Организмът има нужда от време, за да се адаптира към новия начин на живот. Мозъкът ви започва да комникира по-добре с мускулите и скоро те ще започнат да нарастват. Просто бъдете търпеливи и постоянни.

Не си водите дневник

Когато тренирате е много важно да записвате резултатите и постиженията си. Тази информация е толкова важна колкото и самата тренировка. За да увеличите обема на мускулите си трябва да следите по колко повторения, с какви тежести и с какви почивки правите. Важно е да следите прогреса си, за да можете да го поддържате постоянно. Как ще знаете какво да тренирате ако не записвате кое за колко време правите? Трябва да се отнасяте отговорно към тренировките си.

Прекалявате с кардиото

Защо не нарастват вашите мускули?

Защо не нарастват вашите мускули?

Ако се стремите да увеличите размера и силата на мускулите си не отделяйте твърде много време на кардио тренировките в програмата си. Хубаво е 3-4 дни да тренирате с тежести и ако във възстановителните си дни можете да отделите време и сили за кардио, правете го тогава, но не го правете за сметка на възстановяването.

Живеете твърде стресово

При положение, че сте подложени на твърде много стрес, направете всичко възможно, за да редуцирате нивото му. Стресът в ежедневието влияе освен на психиката и на физиката ви. Необходимо е да спите по 7-8 часа на ден, за да се възстановявате добре. Ако се възстановявате качествено, това означава, че и прогресът ви ще е по-голям.

Храните се грешно

Ако искате да натрупате мускулна маса не може да се храните само със салати. За да правите упражнения ви е необходима енергия, която се крие в качествената храна. Направете си и хранителен режим, който да следвате, така ще ви е много по-лесно вместо всеки път, когато огладнеете да мислите тепърва какво да хапнете.  Яжте полезни мазнини като авокадо и кокосово олио.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top