Интересно

5 причини да си вземеш куче

Да имаш куче е велико изживяване, кара те да се смееш и те разнежва по-най нелепите начини. То е като дете, но не пораства и не отлита от семейното огнище, а остава вярно за цял живот.
5 причини да си вземеш куче - Magazine.bg (7)
Кучето обича положителната енергия и не спира да я създава. Дари любов на кучето си и разчитай, че имаш приятел, който ще бъде до теб в най-трудните ти моменти, ще те кара да се усмихваш и ще те научи на много неща.

Мързи ли те да се разхождаш?
5 причини да си вземеш куче - Magazine.bg (5)
Ако да, то задължително трябва да си вземеш куче. С него ще си длъжен да излезеш на разходка, поне два пъти. А то и е приятно, така че можеш да спортуваш с кучето. Да бягаш, да караш колело и то да тича до теб или просто разходка, която е изключително полезна и за човека и за кучето. Погледа на кучето, желаещо разходка ще те мотивира да излезеш и да се разходите заедно. И преди да се усетиш и ти ще се нуждаеш от тази разходка, толкова колкото и твоето куче.

Страх ли те е от самотата?
5 причини да си вземеш куче - Magazine.bg (1)
След като си вземеш куче, никога няма да ти е самотно. То става част от семейството ти. Когато останеш сам, кучето е там до теб и ти напомня постоянно, че няма да те остави. Винаги има какво да правиш с него, да играете, да се гушкате или да учите нови номера. Живота, под един покрив с куче е изпълнен с постоянни изненади, смях и ласки.

Има ли до теб някой, когато ти е тъжно?
5 причини да си вземеш куче
Приятелите те оставят, няма на кой да се довериш и тъгуваш сам. Това е ужасно! Ако имаш куче то ще се гушне в теб и ще ти разтопи душата. Те усещат всичко и знаят кога, какво да направят, за да си щастлив. Никога няма да те остави в тежък момент.

Искаш да имаш дете, но не си сигурен, че си готов?
5 причини да си вземеш куче - Magazine.bg (4)

Вземи си куче, то ще те научи на грижовност и на отговорност. Ти ставаш негов стопанин. Възпитаваш го и се грижиш за него. Понякога кучето се разболява, бягаш по ветеринари, за да го излекуваш. Друг път научава да изпълнява команда и това те прави горд водач. С всеки ден то прихваща от характера на стопаните си и ги изненадва с нови номера. Кучето се превръща в твое дете и се нуждае от грижите ти. Учи те да си отговорен и да си грижлив.

Имаш ли нужда да даряваш и да получаваш обич?
5 причини да си вземеш куче - Magazine.bg (6)

На много хора им се струва странно, как може да има толкова превързани хора към кучетата си. Но в момента, в който си вземат четириног приятел, те разбират какви чувства предизвиква това животинче. То заприличва на теб, гледате с малки, влажни очички и ти топи душата. Толкова бързо се превързвате един към друг, че мисълта за раздяла е недопустима. Кучето обича и го показва. То остава верен приятел до гроб.

Кучето е най-добрият приятел на човек! Ако имаш куче, знаеш всичко това и се усмихваш, а ако нямаш, няма и и да разбереш какво е докато не си вземеш кученце.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top