Здраве

7 сутришни ритуала за здраво тяло

Добро утро! Събудете тялото си по най – добрият начин. Започнете деня така, че да имате тонус и добро настроение през цялото време!

7 сутришни ритуала за здраво тяло

Ето и няколко съвета за здраво тяло от сутринта:

1. Водата е безценен дар
Веднага след като се събудите пийте вода, чиста или с лимон зависи от предпочитанието Ви. Ако е чиста вода е хубаво да са две чаши или една, но топла. Ако е с лимон една е достатъчна. Така почиствате организма си и го подготвяте за работа през деня. Изградете си навик и не пропускайте да набавяте вода и през останалото време от деня.

2. Пийте чай
Подгответе си чай за по – късно. Но какво значи чай? Лайка, мента, невен всичко това е много полезно, но това са билкови отвари, който може да ги пиете през деня. Сутрин пийте чай, а именно зелен или черен чай! Те елиминират нуждите от кафе. Дават тонус и се грижат за здравето Ви и добрата Ви форма. Направете си литър чай и го изпийте вместо кафе. Ако не сте си създали навик да пиете чай, Ви препоръчваме да сервирате чая в изискан сервиз с добавен сладкиш, за да е приятно изживяването.

3. Сутрешна физзарядка
След всяко застояване трябва да се правят упражнения за раздвижване. А след сън това е задължително. С леки разтягащи упражнения ще смажете ставите, ще раздвижите кръвта и ще запазите форма. Избрете си каква гимнастика да правите точно, дали йога, пилатес или просто разстягане, това е Ваш избор, но не пропускайте да се раздвижите, това е важно за здравето Ви и остатъка от деня Ви!

4. Контрастен душ
След тренировката един душ съвсем ще Ви ободри. А ако е и контрастен душа помага за добрият тонус, през целият ден. Облейте тялото с хладка вода, сменете на топла и така повторете четири, пет пъти.

5. Закуска изяж сам
Това е най – важното ядене през целия ден. Подберете го правилно, така че да е здравословно и засищащо. Овесени ядки с мляко и 3 фурми дават витамини и фибри нужни за цял ден. Хората казват: “ Закуската изяш сам, обяда сподели с приятел, а вечерята дай на врага.“

6. Разходка с кучето
Ако имате куче правете по половин час, поне, разходка с него. Разхождайте се когато можете. Ако нямате животно с дете, мъжа, приятел или сам със себе си е нещо доста зареждащо.

7. Подготовка за деня
След като направите всичко написано по-горе, седнете на приятно място в апартамента Ви и си направете план за задачите и ангажиментите за през деня. Дишайте дълбоко и се подгответе за един прекрасен ден.

Направете всичко и ако Ви накара да се усмихвате цял ден и да сте изпълнени с тонус препоръчайте на приятел!

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top