ЗВЕЗДИ

Фаталната грешка на принцеса Даяна

Разводът беше най-сетне зад гърба й и за първи път от много време принцеса Даяна изглеждаше щастлива…

diana final mistake (2)
Беше лятото на 1997: Година след официалния развод с принц Чарлз. Даяна бе загърбила живота на кралска особа. Макар официалната й титла да бе „Принцеса на Уелс“ – титла, дадена й чрез декрет от кралицата, по това време г-ца Спенсър рядко прекарва време дори със собствените си синовете. Задълженията й към кралското семейство са ограничени, затова тя се отдава на хуманитарни занимания: работи за Червения кръст и участва в кампании за премахването на противопехотните мини по света. Даяна се отдава и собствените си интереси в областта на филантропията, музиката, модата и пътуванията — въпреки че все още ѝ трябва разрешение от кралското семейство, за да заведе децата си на почивка или за да представлява Обединеното кралство в чужбина.

diana final mistake (5)
„Даяна започваше нов живот… Чувстваше се крайно щастлива заради това, че мъчителният брак с Чарлз най-сетне приключи“, твърди кралският биограф Джуди Уейд пред списание PEOPLE. Това, което „определено не беше наред“, по думите на кралския фотограф, е бил любовният й живот. Принцесата на Уелс се влюбва в британския кардиолог и хирург от пакистански произход Хаснат Кан. По думите на приятелите й Даяна е искала да се омъжи за него, вярвайки, че двамата могат да обикалят света и да помагат на хората. Но Кан има други виждания – той отблъсква принцесата под претекст, че не иска да бъде приеман като придружител на известна личност. „Когато се разделиха, Даяна бе силно депресирана“, твърдят пред PEOPLE нейни приятели. „Той бе любовта на живота й“.

diana final mistake (3)
Когато египетския бизнесмен и тогавашен собственик на Harrods Ал Файед кани г-ца Спенсър и двамата й сина в луксозната си вила в Сен Тропе, никой дори не подозира до какви събития ще доведе това. При посещението си принцесата се запознава със сина на Файед – Доди, известен повече с имиджа си на плейбой, отколкото с факта, че е филмов продуцент.


„Даяна се разсейваше с Доди“ – така определят приятелите й връзката на принцесата с плейбоя. „Тя получаваше всякакви подаръци – кутия с трoпически плодове, часовник на Cartier, огромни количества рози.“
Според близките й, когато през август същата година Хари и Уилям заминават в Балморал, шотландската вила на кралицата, за да прекарат време с баща си, Даяна силно се депресира. „По това време тя беше прекъснала отношения с повечето си приятели“, твърди Уейд, който е и автор на биографичната книга „Diana: The Ultimate Portrait”.

diana final mistake (7)
Връзката й с Доди се радва на медиен интерес – двамата са фотографирани множество пъти на личните му яхти в Сен Тропе. Според различни източници обаче, Даяна далеч не е била с него по любов: „Тя искаше да върне на Хаснат за всичко, на което я подложи“. Повечето приятели на принцесата вярват, че двамата с Доди ще се разделят до края на лятото и Даяна отново ще бъде с любимия си хирург. Слуховете за пристрастяването на продуцента към кокаина и финансовите му проблеми далеч не помагат на връзката между двамата. Бившата приятелка на Доди дори твърди пред различни вестници, че филмовият продуцент е все още се е срещал с нея, когато е започнал връзката си с принцесата на Уелс. „Даяна харесваше вълнението, което й носеше тази връзка, но не мисля, че в дългосрочен план можеше да издържи цялото това напрежение“, казва Уейд.

diana final mistake (4)
Но на първо място за г-ца Спенсър са децата й. Затова не е изненада за никого, че тя си задава въпроси като „Какво влияние би имал Доди над Хари и Уилям?“ и „Този мъж подходящ ли е за доведен баща на децата ми?“, а отговорът, който сама си дава няколкократно, е „не“.
Преследвани от множество папараци, двойката напуска Сардиния, където е на почивка, и лети за Париж. Там Даяна и Доди решават да посетят старата къща на дука и дукесата на Уиндзор, сега собственост на Мохамед ал Файед. Дори там обаче двойката не се измъква от папараците. Преследвани с коли от тях, за да се измъкнат, Доди нарежда на шофьора да кара по-бързо. „Даяна и Доди се скараха ужасно, тя му се молеше да не бързат толкова, защото беше изплашена за собствената си безопасност и тази на папараците“, пише в книгата си Уейд. „Беше предзнаменование за това, което щеше да се случи по-късно същата вечер“.

Фаталната грешка на принцеса Даяна - Magazine.bg
По думите на бодигарда на Даяна, тя и Доди са се държали изключително студено един към друг в този ден. „Тя нямаше интерес да разглежда къщата, която бащата на Доди искаше да им подари след сватбата им. Тя дори не се качи да разгледа втория етаж“, казва Филип Дорню. През късния следобед на 30-ти август, двойката се връща в Париж, стартирайки поредица от събития, които завинаги ще бележат кралското семейство и цяла Англия.
Агресивни папараци, пиян шофьор, известен плейбой и принцеса в Париж – всичко това звучи толкова нереално, сякаш е сценарий от филм. И несъмнено, последвалите обвинения от страна на бащата на Доди, че катастрофата е била планирана от MI6 и Филип, херцог на Единбург, съпруг на Елизабет II, още повече шокира света. След дълги години разследвания и медийни дискусии, Мохамед Ел Файед решава да прекрати битката за истината около смъртта на сина си „заради доброто на синовете на принцеса Даяна“.

Източник: www.people.com

5 коментара

5 Comments

 1. Avatar

  Мария Панайотова

  23/06/2017 at 08:16

  МНОГО ОБИЧАМ ДАЯНА И БИХ ИСКАЛА ДНЕС ТЯ ДА Е ЖИВА! ДАЯНА Е НЕПРЕЖАЛИМА!

 2. Avatar

  German

  12/09/2017 at 04:10

  Уникалbноe и cepbёзное предложeниe cдeлaл в прямом эфиpе, лучший эксперт и аналитиk Сepгей Лeбeдeв. Tеперb вce kтo успeл и зашeл нa наш caйт, начнyт зaрабатывaтb coтни тыcяч рyблeй, с первого дня. Прoгpaммy и вcе инструкции Bы можeте ckaчать пo cсылke под видео на нашeм поpтале. Мы выложили ссылkу специалbно для теx людей, кто оcтро нyждаeтcя в финансax, y кoгo есть долги и kpедиты, ceгoдня Bы можeтe pешитb cвoи пpoблемы paз и навceгдa.

 3. Avatar

  Adam

  16/09/2017 at 23:03

  Я – настоящий чeловek! Наcколbko этo важно для Тeбя? Ужe сейчaс Bы заpaботаeтe свои пeрвые дeньги c помощbю xитpoго маневра, kотoрый я приготoвилa для Вaс! 3a Вac бyдет paботaть беcплатный, пoлноcтью автоматизиpoванный онлaйн-инстpумeнт, koтopый момeнтальнo выполнит гpамoтный, а главноe литeрaтyрный пeрeвoд на 12-ти языкax миpa!

 4. Avatar

  Bogdan

  01/10/2017 at 21:27

  Oбучениe заpаботkу в интеpнете, статbи, тренинги и многоe дpyгoе. Bыплaченo зa этот дeнb: 748 392.56 pyб. Тaм вce очeнь пpосто

 5. Avatar

  Igor

  22/12/2017 at 00:50

  И вот в 2017 гoдy на феврaльcкoм cъeзде Бизнec элиты CHГ, нeбольшaя гpуппа бизнеcменов, в количеcтвe 78 чeловeк, котоpые kаk и мнoгие oбычныe люди в свoей жизни испытывали пoтеpи и cтрaдания, но пo cчастливомy cтечению oбстoятельcтв смoгли разбoгатетb и дoбитbся выcoкиx peзyлbтатoв в свoeй дeятeлbноcти, былo принято решениe создaтb благoтвoрительный фонд «иcполнение жeлaний» u.to/u0qiEA

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top