Интересно

Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си

Тази година, повече от 128000 туристи са подали милиони оценки и хиляди коментари, за да може различни списания и агенции да създадат списъци с любими места, хотели, и курорти.

15. Токио – столицата на Япония слива модерни и традиционни елементи. Тя се нарежда като един от модните столици на света, и това е домът на Мейджи Шинто и императорския дворец.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (2)

14. Барселона, Испания – Уникална архитектура и изискана кухня се сблъскат в столицата на Каталуния. Отпечатака на Антони Гауди в Барселона е световно известен и си заслужава пътуването от всяка точка на света. Може да се насладите на тапас и паеля, през деня, и след това да преминете към сангрия и да се насладите на оживен нощен живот.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (3)

13. Венеция, Италия – Някои от градските жители карат коли, други се движат с лодки и гондоли. Венеция понякога страда от наводнения вследствие на своята канализация, но местните жители и туристи могат да се насладят на първокласна храна и луксозни магазини.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (4)

12. Залцбург, Австрия – Моцарт и „Звукът на музиката“ прослави Залцбург. Града също е дом на най-голямата бирария на Австралия, „Bräustübl zu Mülln“, има куп музеи, ресторанти и дворци.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (5)

11. Йерусалим, Израел – Йерусалим вече привлече голяма част от световните пътешественици. Като един от най-свещените градове в света, града се гордее множеството си религиозни обекти.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (6)

10. Лондон, Англия – Лондон е повече от риба и чипс, двуетажните автобуси и оживени механи. Разположен на река Темза, градът е пълен с музеи, паркове и култура.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (7)

9. Киото, Япония – Киото има 1600 будистки храма, 400 шинтоистки светилища, както и близо 100 ресторанта с звезда – Мишелин. Това е едно от най-запазените места в Япония, Където все още могат да се видят гейши по улиците.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (8)

8. Брюж, Белгия – Известен си калдъръмените улички, канали, и запазения Стар град, Брюж е съживена средновековна приказка. Пристанището на града е ключов играч в европейската търговия.
belgu

7. Прага, Чехия – От астрономическия часовник и площада на Стария град до баровете сгушени в мазета, Прага е град, за изследователи.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (10)

6. Рим, Италия – Рим е дом на най-голямата катедрала в света – базиликата Свети Петър. Докато Колизеума, фонтана Треви и Сикстинската капела на Микеланджело са от съществено значение, те трябва да се видят. Вечния град може да се похвали вкусни ресторанти с пресни ястия и качествени вина.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (11)

5. Париж, Франция – Като един от най-големите модни, изкуствени и кулинарни столици на света, Париж е спечелил своето класиране в топ пет. Градът се гордее силно кафе, култура, луксозни бутици, както и световно известни забележителности.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (12)

4. Сидни, Австралия – Сидни е столицата на Нов Южен Уелс и е известен със своята емблематична Опера Хаус.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (13)

3. Виена, Австрия – На река Дунав, музикалната столица на Европа е известна с бившите си жители – Моцарт, Бетовен и Зигмунд Фройд. Пийнете по еспресо в едно от известните кафенета, или вкусвайте от емблематичната шоколадова торта – Захер.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (14)

2. Будапеща, Унгария – Столицата на страната е известен със своята спа култура и термални бани от 16 и 17 век. За да видите прекрасните гледки на града може да си направите разходка през Верижния мост Сечени,който свързва с Буда с Пеща.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (15)

1. Флоренция, Италия – Флоренция се откроява със своята световно известна арт сцена. Местните жители и туристи, така могат да се насладят на различни галерии, музеи и църкви в целия град.
Градове които всеки човек трябва да посети веднъж в живота си - Magazine (16)

Източник: www.businessinsider.com

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top