Здраве

Храни, които приличат на органите, за които са полезни

Много интересна зависимост са открили хората между храни и органите, за които те са полезни. Често се открива прилика във формата на съответния продукт и начина, по който изглежда органа, който благоприятства.

Орех – Мозък

Орехите са известни като храна за мозъка. Те съдържат омега 3 мастни киселини, които поддържат функцията на мозъка. Ако обърнете внимание на набраздената структура на ореха, без колебание ще я оприличите на структурата на мозъка.

Авокадо – Матка

Авокадото е един от най-полезните и здравословни продукти, които човек може да консумира в натурален вид и да извлече много качества от него за организма си. Той е много добър източник на фолиева киселина и има функция да предпазва жените от рак на матката. Много е полезно поне веднъж в седмицата да ядем авокадо. Неговата формата прилича на женската матка, което на дали ще допринесе за добър апетит, но пък е в основата на доказателствената част на настоящата статия.

морков - око

Морков – Око

Отдавна е всеизвестно, че морковите са полезни за очите. Затова възползвайте се от това, че в момента са актуални за сезона и наваксайте с консумацията. Напреченият разрез на морков, гледан от близо,без съмнение наподобява човешко око. В морковите има много витамини и антиоксиданти, бета каротин, които спомагат нормалната функция на човешкото око.

Миди – тестиси

С малко повече фантазия ще откриете и приликата между мидите и тестисите.  В мидите се съдържа фолиева киселина и цинк, които влияят на качеството на спермата при мъжете, което ги прави много полезни за мъжката част от обществото. Интересно е да знаете, че мидите са и един от най-силните афродизиаци в природата.

Сладък картоф-Панкреас

Сладкият картоф прилича на панкреса и е много силен антиоксидат, който защитава този човешки орган от рак. Картофът влияе на остаряването на клетките.

Грейпфрут – гърди

Приликата между грейпфрута и женските гърди не е случайна, нито за подценяване. Екзотичният плод съдържа субстанции, които се наричат липоноиди. Тези субстванции се съдържат в разтворите за борба с рака и в майчините клетки.

домат - сърце

Домат – сърце

Ликопенът, който се съдържа в доматите намалява риска от сърдечно съдови болести, затова и е много полезен именно за тази част от човешкото тяло. За да откриете приликата в начина, по който изглеждат, трябва да разрежете един домат и ще видите, че червеният зеленчук има разделения и структури, които приличат на тези в човешкото сърце.

Джинджифил-Стомахът

Съдържа гингерол, който има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Джинджифилът прилича на човешкия стомах, освен това, на всички е известно, че той помага да се справим с гаденето.

Червено вино – Кръв

Червеното вино е много богато на антиоксиданти и полифеноли. Когато пием червено вино, то влияе върху нивото на холестерола, който предизвиква заболяване на сърцето. Освен това, червеното вино регулира кръвното налягане. За приликата няма нужда да говорим, тя е очевидна.

Целина – кости

Целината не е сред най-популярните зеленчуци в България. Основно се използва в туршии, а всъщност неговата полезност за човешкото тяло е голяма. Целината е основен източник на силикон, който придава здравина на костите. И костите, и целината съдържат 25 % натрий. Дългите стълбчета на зеленчука пък наподобяват форма на костна структура.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

To Top