ЗВЕЗДИ

Имената на известните

Трудно е да прецениш дали едно име е подходящо за кариера в шоу бизнеса, но със сигурност е лесно да прецениш, когато е абсолютно неподходящо. Кои са известните личности, които промениха имената си, за да добият слава?

1. Снууп Дог
Имената на известните - Magazine (1)

Снууп Дог се ражда на 20-ти октомври 1971 под името Келвин Колдозар Брадъс младши. Е, досещате се, че това далеч не е мечтаното сценично име за който и да е рапър. Когато е малък, родителите на Келвин измислят прякор на сина си – „Снуупи”, заради приликата му с известния анимационен герой. Снууп решава да запази прякора си и в музиката.

2. Лейди Гага
Имената на известните - Magazine (4)

Стефани Джоан Анджелина Германота е пълното име на поп сензацията Лейди Гага. Произходът на сценичното име на изпълнителката на „Poker Face” и „Bad Romance” вероятно ще бъде изненада за много. Когато през 2005 Стефани оставя образованието и семейството си, за да работи върху кариерата си, бъдещата звезда заживява с малък апартамент, храни се с най-нискокачествената храна и отделя цялото си време за създаване на музика. Тогава започва нейното търсене на сценично име. През март 2006 тя среща музикалният продуцент Роб Фусари, с когото записва няколко песни. Един ден Роб слуша радио и по него пускат хита на Queen “Radio Ga Ga”. Моментално Стефани получава смс, който гласи „Лейди Гага“. „Това е. Никога повече не ме наричай Стефани“, отговаря на съобщението певицата.

3. Джаки Чан
Имената на известните - Magazine (2)

Докато работи на строеж в Австралия, Чан затруднява повечето си колеги с произношението на първото си име: Конг-санг. Един от другите работници започва да го нарича „Малкият Джак“, което скоро се превръща в „Джаки“. И така е родена една от най-големите звезди на филмовите бойни изкуства.

4. Майкъл Кийтън
Имената на известните - Magazine (3)

Истинското име на Майкъл Кийтън е… Майкъл Дъглас. Но тъй като когато започва филмовата си кариера, името вече е заето от друг актьор, той се принуждава да го смени.

5. LL Cool J
Имената на известните - Magazine (5)

Вероятно много от Вас вече знаят, че LL Cool J значи „Ladies Love Cool James” (Дамите обичат готиния Джеймс). Това, което може би не знаете, е че това твърдения далеч не е било вярно, когато прякорът е измислен. Когато са на 16, Джеймс Тод Смит, както е истинското име на рапъра, и негов приятел, решават да вдигнат „акциите“ си сред дамите, като започват да наричат себе си LL Cool J и Playboy Mikey D. В интервю през 2008 година за CBS, LL признава, че дамите „съвсем не обичаха готиния Джеймс през онези години“.

Източник: www.mentalfloss.com

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top