Интимно

Какво разпалва страстите?

Ежедневието, рутината, стресът, напрежението, проблемите….всичко това, а и още много, съботира сексуалния живот и намалява желанието за интимни ласки сред хората.

Какво обаче може да повиши желанието за секс? Този въпрос заслужава по-специално внимание. С разплитането на тази загадка се заели британски социолози, които провели проучване на територията на Кралството.

Нещата, които могат да повишат страстите на жените са – парична печалба, сваляне на килограми и свежи чаршави. Мъжете пък са най-склонни за забавления в спалнята след нощ навън с приятели, гореща вана и … свежи чаршафи. Какво да ги правим …британци! Явно държат на свежестта и чистотата, което е прекрасно, разбира се.

52 % от мъжете биха се съгласили половинката им да отиде да поиграе бинго, ако след това тя ще се върне у дома в настроение и готова за сексуални подвизи. 28 на сто от силния пол обявяват, че се връщат вкъщо след като са излизали с приятели навън, надявайки се да успеят да съблазнят партньорката си.

Мъжете от Обединеното кралство не спират да изненадват с отговорите си, след като „изчистването на къщата“ попада в топ десет заедно с карането на спортна кола и победа на любимия отбор. Събитието обаче, което би довело до най-много секс в страната е спечелване на Световната купа по футбол.

Печалбата предизвиква повишаване на адреналина, което прави хората по-възбудени. Спечелването на нещо разгорещява страстите, а сексът често е логично следствие на случващото се.

Известна психоложка заяви, че „печалбата е обща тема за двата пола, когато става дума за повишаване на сексуалното желание. Независимо дали става дума за спортен тим или за печалба в бинго зала, и двете осигуряват лична печалба, която поражда щастие. Желанието за печалба е основен човешки инстинкт, то поддържа хората живи. От съвременна гледна точка човек, който се състезава и печели, постига по-висок социален статут, обикновено разполага с повече пари, привлича повече партньори и се радва на по-висока позиция в йерархията на обществото“.

Без значение какво ви стимулира възбужда, важното е да правите секс редовно и за удоволствие.

 

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top