НОВИНИ

Какво сподели Джей Зи пред съда за Big Pimpin

Хип-хоп магната днес даде показания в съда в Лос Анджелис, по делото което той и музикалния продуцент Тимбаланд са обвиняеми.

bigjigga (3)

По време на процеса адвоката на ищеца попита, защо Джей Зи и Тимбаланд са издали песента, при условие, че нямат права над семпъла от „Khosara Khosara“. „Аз не знаех, че има чужд семпъл. Тимбаланд ми пусна инструментала. Дори не знаех, че има нещо от друг човек. Аз бях в дома му той ми каза, че има по-добри интстументали от моето рапиране, а аз му отвърнах, че моето рапиране е по-добро от инструменталите му. След, което ми пусна няколко инструментала, които бяха горе-долу добре. Взех си якето и реших да си тръгна, при което той ми пусна Big Pimpin… оставих си якето и същата вечер бяхме готови с демо версията.“

bigjigga (2)

На следващия въпрос – защо не е проверил семпъла, Шон Картър отговори „Това не е моя работа. Аз правя музика“, адвоката на Джей продължи отговора му “ Аз правя музика, аз съм рапър, имам модна линия, управлявам музикална компания, имам музикална медия, имам също така спортна агенция, имам и управлявам издателска компания. Ресторанти и нощни клубове. И не съм сигурен. Мисля, че имате и платформа за платено разпространение на музика (визирайки Tidal)“. На което Шон Картър отговори с присмешка – „А, да бях забравил и за нея.

 

Източник: Billboard/The Guardian

 

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top