Интимно

Какво убива секса

Често срещаме някого, влюбваме се безусловно, всичко е перфектно и вярваме, че това ще продължи вечно.

Какво убива секса - magazine.bg 2

Идва момент обаче, в който вашият партньор започва да губи интерес към вас, често се заглежда по други жени, сексът става все по-рядко явление, а за страст не може да става и дума. Какви са най-честите причини, поради които отношенията ви охладняват, и как да се справите с тях?

Скандали
Споровете са най-честата причина, поради която страстта между двама души умира. Излишните нерви и натрупаната негативна енергия често са причина желанието за секс да намалее, а понякога изцяло и да изчезне. Колкото по-спокойна е връзката ви, толкова повече желание ще имате да прекарвате време заедно. Емоционалната близост винаги води до желание за физическа близост, така че старайте се да избягвате излишните конфликти и ще видите, че сексуалният ви живот ще бъде облагодетелстван.

Рутината
Рутината е другият пагубен за всяка една връзка елемент. С времето свиквате заедно, започвате да взимате отношенията си за даденост и постепенно забравяте, че дори и страстта има нужда от „поддръжка“. Затова сложете секси бельо, пригответе някоя и друга интересна играчка и посрещнете любимия си след дългия работен ден. Дори да е имал много тежък ден, повярвайте ни, ще бъде доволен!

Външният вид
Често си мислим, че когато даден човек ни обича, то това е достатъчно да ни желае сексуално. Това обаче не е съвсем така. Когато връзката ви е започнала, вие сте се поддържали, непрестанно сте обличали хубави дрехи, за да впечатлите обекта на своето желание. Сега обаче партньорът ви ви вижда най-често по разпокъсан анцуг, без грим, с рошава коса и подпухнали от сън или умора очи. Колкото и да ви обича, това не е най-сексапилната гледка, която можете да си представите, нали? Никой не твърди, че трябва да правите чудеса от храброст, за да покажете на партньора си, че все още сте секси, но няма мъж, който да не обича до него да върви една красива, поддържана жена, която да е обект на желания и от другите мъже.

Умора и стрес
Възможно е да чуете от някой мъж „Никой мъж не е толкова уморен, че да не му се прави секс“. Това обаче до голяма степен го казва тяхното его, а не реалният опит. Умората е важен фактор, щом стане дума за либидо, така че не бързайте да обвинявате партньора си, ако ви каже, че е твърде изморен. Предложете да си вземете отпуск и да заминете заедно някъде само двамата. Проявете разбиране и търпение и всичко постепенно ще се нареди.

Здравословно състояние
Колкото и изненадващо да звучи, не само мъжете на възраст имат проблеми с ерекцията и либидото. Много често става дума за хормонален дисбаланс, който може да е предизвикан от много и най-различни фактори. При млади момчета дори повишаването на процента мазнини може да бъде пагубно за либидото им. Да не говорим за прекомерното пушене и лошото хранене, за които в последните години започна да се говори много. Трудно е един мъж да признае, че има проблем, така че отново трябва да проявиш търпение. Опитай се да разговаряш с него без да го обвиняваш и без да поставяш точни диагнози. Намекни за това, че има проблем, и остави на него да направи следващата стъпка.

Медикаментите
Много често желанието за секс изчезва изневиделица и се питаме какво става. Причината може да е много неочаквана, а именно – медикаментите. Ако имате съмнение, че някое лекарство влияе върху либидото ви или това на партньора ви, то непременно се свържете със специалист.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top