Интересно

Колко калории горим по време на секс?

Чудили ли сте се колко калории изгаряте по време на тренировката си между чаршафите? Благодарение на ново проучване, направено от университета в Монреал, вече имаме точен отговор на този въпрос. Мъжете изгарят средно по 100 калории по време на секс, докато жените изгарят 69 (Да, 69).

В изследването е установено, че средната продължителност на секс приключенията е към 25 мин. от любовната игра, до сюблимният завършек. Разбира се, колкото по-дълго се въргаляте в леглото, толкова повече калории ще изгорите.

Изследването не е проведено в лаборатория, всичко се е случвало в естествена среда, затова можете да се доверите на данните. В проучването са участвали 21 двойки, чиито секс резултати са допринесли за разгадаването на тази мистерия.

За да сравнят изгарянето на калории по време на секс с реална тренировка, мъжете от тези 21 двойки се подложили на допълнителен тест. Те тичали по 30 минути на бягаща пътека и средно изгорили по 276 калории, което почти три пъти повече. На въпросът обаче, „как предпочитате да изгаряте калориите си?“, отговорът със 100% единодушие бил в полза на секса (КАКВА ИЗНЕНАДА!?!?)

Ако искате сами да изчислите колко калории сте изгорили по време на секс, можете да използвате следната формула. Мъжете трябва да изчислят минутите по коефициент 4.2, а жените по 3.1

Недейте да мързелувайте, а секспортувайте! Здравето и удоволствието вървят ръка за ръка. Сексът ви дава възможност едновременно да сте в добро емоционално състояние и задоволени, като с това сте и и в добра физическа форма. Сваляйте анцуга и се захващайте с изгарянето на ненужните ви калории. Освен това, сме в навечерието на уикенда, така че имате няколко дни и нощи да се поизпотите здраво. Приятни упражнения, после да споделите резултатите!

Секс за стройна фигура, това е мотото на уикенда. Забавлявайте се!

 

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top