ЛАЙФСТАИЛ

Нищо не е такова, каквото изглежда!

Трябва да признаем, че всеки от нас е казвал едно нещо, а всъщност е имал съвсем друго предвид. Има случаи, в които просто ситуацията го изисква, затова не съдим никого. Бъдете на щрек обаче и винаги  четете между редовете, ето няколко реплики, които имат съвсем друго значение от първоначалното, защото нищо не е такова, каквото изглежда.

„Ще пием само по едно”

На дали е останал човек, който все още вярва, когато някой каже, че ще го отива да „изпие само по едно“. Та тази фраза е началото именно на всяка легендарна нощ, която стартира само на по бира и завършва на непознато място с непознати хора и без спомени за последните няколко часа. Изричането на тези думи сякаш действа като някакво заклинание, след което се случват какви ли непредвидени неща тип „Последният ергенски запой“.

„Ела вкъщи да гледам филм”

Много рядко хората говорят открито за секс, затова има няколко фрази, които макар да не звучат точно като директа покана означават точно това. Във филмите героите обикновено се канят на по чаша кафе в апартамента. В България, най-често срещаният вариант е покана за домашно кино – все пак филм се гледа в легнало положение и на тъмно – перфектна ситуация за начало.

„Искам да си останем приятели”

Никой, който казва тези думи, всъщност не ги мисли в действителност. По-скоро идеята му е никoга повече по никакъв начин да не ви вижда. Най-често може да се чуе от устата на хора, които прекратяват интинмните си отношения. Привидно показват загриженост и емоционална привързаност към другия, но в действителност този е последният човек, с когото искаш да общуваш близките дни, месеци, години…Е, куртоазията е на ниво обаче и всички се усмихват прегръщат, казват си, че ще се чуват и като се видят дору в супера след това, се крият зад щанда с лютеница.

„Трябва да поговорим”

В повечето случаи, човекът срещу теб иска да ти каже нещо, а ти трябва да мълчиш и да го слушаш. В повечето случаи предвещава нещо лошо…много често някой иска да скъса с теб. Освен това, шансът просто да си говорите е почти нулев, по-скоро на втората минута ще започнете да си крещите и псувате. Хората толкова са свинкнали да чуват тази фраза, че още преди да е започнал разговорът са им потънали гимиите.

„А пък един приятел…”

Всеки път, когато човек започва разказите си с „един мой приятел…“, знайте, че говори в първо лице, единствено число. Не се съмнявайте, че всяка част от историята е изпитана от самия него и именно той е в ролята на неговия приятел. В повечето случаи, хората използват това прикритие, за да не се злепоставят. Разказвайки историята от името на уж някой познат, така човек може да опипа почвата с кого от приятелите си каква простотия може да направи.

„Отиваме на почивка…в Слънчев Бряг”

Във всички представи и планове на изричащия тези думи се въртят няколко неразделни неща – да се наливаш „като куче“, да крещиш в ухото на беззащитни момичета, да тичаш по улиците гол до кръста, да ядеш мазни дюнери в 5 сутринта и да спиш цял ден мъртъв на плажа. Това в никой живот не може да бъде символ на „почивка“, но може би е начин да освободиш напрежението и да се забавляваш.

„Млад динамичен екип и мотивиращо възнаграждение”

Любимото клише, което присъства в 90% от оферитите за работа. Всъщност зад това напудрено обещание се крие истината, че търсят хора за минимално заплащане, с много работа и кофти колеги – мрънкащи лели или разглезени първокурсници от университета. Подобни фрази с напълно различно значние зад тях можете да прочетет в обявите за недвижими имоти – „комуникативна локация”,например, което значи с изглед към шумен булевард с трамвай, метро  и каруци в съседните бунгала.

 „Имаме тиймбилдинг”

По дефиниция, тиймбилдингът има за задача да сплоти колектива,чрез ролеви игри, обсъждания, разговори… но по-често е идеалната възможност да опознаеш хората в друго тяхно амплоа. Да се напиете заедно, да се мятате в горещия минерален басейн на 5-звездния хотел в 3 часа през нощта и т.н.. Доста по-откровено е просто да си казваме: „Отивам да се размажем с колегите, да пробвам да тресна новата секретарка, ама първо трябва да отбием номера с някакво туристическо ориентиране и бягане с чували”.

„Не сме гаджета – само правим секс”

Много често това заблуждение обхваща хората, които ги е страх от обвързване, но не могат да се справят с нагона. Всъщност, в голяма част от случаите тези връзки с „просто секс“ се оказват доста по-дълготрайни и сполучливи, именно заради необременността на отношенията. Лежерни срещички, страстни вечери…идеално, докато не дойде моментът, в който неусетно установяваш, че имаш по-дълга и силна връзка с този човек, отколкото с аквариумните си рибки в четвърти клас.

 „Не е мой тип”

Тази фраза е абсолютен еквивалент на „Много по-грозна си отколкото мога да си позволя“. В противен случай, как Меган Фокс е типът на всеки, а грозните момичета – ничий? Истината е, че колкото и да си падаш по блондинки или брюнетки, ако примерно Ема Стоун те покани на кафе няма да я върнеш. В повечето случаи тези думи са последвани от няколко други също толкова искрени фрази – „той е голям пич; страшна симпатяга е; има чувство за хумор; много е добър на караоке…” Тъжно, наистина.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top