Здраве

Опитахте ли джусинг

Здравето, красотата и отслабването са сред основните теми, които битуват в ежедневието ни. Жените постоянно експериментират с нови диети и спортове, стремейки се към по-здравословен живот и по-добър външен вид. Поради тази причина индустрията постоянно облъчва хората с най-разнообразни видове тренировъчни режими, фитнес предложения, хапчета за отслабване, книги с диети и т.н.

Една от най-новите моди в стремежа на хората за поддържане на здрав дух и здраво тяло е т.нар Джусинг. Все още не особено популярен в България, но набиращ популярност много бързо, това е един от най-добрите начини да повлияете на здравето и теглото си.

В най-общи линии, джусингът представлява консумиране на течна храна. Практиката е пиене на много прясно изцедени сокове и смутита. Не става дума обаче за приемане просто на плодови фрешове, а за сложни комбинации между зеленчукови и плодови съставки, които се смесват до получаване на правилното съотношение. Идеята е под формата на напитка да консумирате всичко – от ягоди, банани и цитруси до домати, краставици и спанак.

Основното предимство на джусинга е, че тялото усвоява по-добре витамините и минералите, когато те са в течна форма. С премахването на фибрите, храносмилателната система много по-лесно се справя със съдържанието и нищо не се изхвърля, като всички ценни съставки стигат до клетките.

 Джусингът трябва да се комбинира с разумен режим на хранене. Ако решите да направите прочистване и да бъдете само на сокове, това трябва да се случи под контролиран режим и след това да се подложите на захранване, преди да преминете към нормален начин на хранене.

 Рецептите за соковете са най-разнообразни. Те могат да се комбинират с различни видове семена, които добавят енергийна и хранителна стойност на порцията ви.

 В следващите дни ще ви представим и някои конкретни примери, с които можете да добавите нещо свежо и здравословно към хранителния си режим.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top