Здраве

Помощ!!! Оплешивявам!

Тази прокоба тегне над много мъже, които признават ли си или не…оплешивяват. Има най-различни видове оплешивяване – по средата на главата, симетрично от двете страни, по цялата глава и т.н. Съществуват и много начини за борба със загубата на коса – някои успешни, други не чак толкова. Едно е сигурно обаче, носенето на шапка няма да помогне така, че ако установите, че от главата ви падат повече косми отколкото е нормално, вземете мерки.

Почти във всички случаи оплешивяването е наследствено така, че пълна победа над него няма да може да постигнете, но поне може да забавите процеса. Това може да се случи като се грижите добре за косата си, за да бъде тя по-здрава и красива.

На хормонална основа, понякога основата на косъма изтънява и той лесно се отделя от скалпа. В тези случаи обаче, самият косъм все още е жив и неговият растеж може да бъде провокиран отново с подходящата терапия. Вариант е употребата на медицински шампоан или взимане на таблетки. Оплешивяването не е шега, затова при проява на този проблем, потърсете лекар, а не се консултирайте с фризьора си.

При безвъзвратна загуба на коса, винаги можете да си присадите такава, но този метод, колкото и да е траен и добър, е изключително скъп.

Не подценявайте начина си на живот. Стресът и лошата храна също много често могат да доведат до косопад. Подбирайте внимателно козметичните си продукти, лошата козметика може също да се превърне в причинна за загубата на коса, затова не взимайте пирвия шампоан от рафта.

Не забравяйте, че ако косопадът се появи изведнъж, без причина – например, радикална промяна в живота ви или наследствена обремененост, обърнете се към лекуващия си лекар. Понякога опадането на косми в определени участъци е само знак за проблем на друго място във вашето тяло.

 

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top