НОВИНИ

Рита Ора съди Джей Зи

Рита Ора направи големия си дебют благодарение на „Рок Нейшън“ през 2008 г., когато тя беше едва на 18 г.

jayrocora (2)

Но сега Рита Ора търси начин да прекрати споразумението си с лейбъла на рап магната – Джей Зи, твърдейки, че това е в нарушение на „седемгодишното правило“ на Калифорния (според калифорнийското трудово законодателство 7 години е максималният срок на договор, в който едно лице може да бъде задължено да не сменя своя работодател.), и е подала иска си във Върховния съд на Лос Анджелис.

jayrocora (3)

25-годишната съдийкав „X Factor“ е издала само един албум откакто е обвързана с звукозаписната компания на Джей Зи, и твърди, че лейбъла не помага с нейното лично популяризиране дори работи по това феновете да я забравят.

jayrocora (4)

„Когато Рита подписва с Рок Нейшън висшите ръководители на компанията се ангажират да работят с нея,“ се посочва в жалбата. „След като интересите на лейбъла се диверсифицират, все по-малко средства бяха на разположение. Всички, които подкрепяха Рита или напуснаха, или започнаха да се занимават с други неща. Така се стигна до момента, в който тя нямаше никаква връзка с никой в компанията…

jayrocora (5)

Според иска, Джей Зи вече има други различни приоритети от дискографската си компания и се е посветил на други проекти, новата стрийминг платформа – Tidal, и ангажименти като спортен агент.

Източник: Daily Mail

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top