Здраве

Сухата кожа – кое е най доброто за нея

Приемане на достатъчно вода
Повечето жени смятат, че ако приемат повече вода, кожата им ще се хидратира повече. Това вероятно е така, но много зависи и от гените им.В случаите, в които те предразполагат към суха кожа, водата не е решение. Можете да познаете дали сте предразположени към такив тип кожа, ако често страдате от екземи или други подобни състояние. Ако при студ, вятър и вода кожата ви се изсушава. С използването на правилна козметика, може да се отървете от този проблем.

Сухата кожа не обича горещата вана
Колкото и приятно да е да се отпуснете след дълъг ден в гореща вана, високата температура на водата не оказва благоприятен ефект на кожата ви и може да я изсуши. Хладкият душ е за предпочитане. Препоръчва се измиването на кожата с продукт, който не съдържа сапун. Хубаво е да нанесете овлажняващ продукт, докато все още не сте подсушили тялото си напълно.

Масло за най-добър ефект
За да запазите кожата си влажна по-дълго време, се препоръчва да „запечатате” влагата като формирате предпазен слой над нея. Ако трябва да подредим по ефикасност козметиката за тяло, тя би изглеждала така: Масла, кремове, лосиони. Лосионите имат по високо процентно съотношение на вода спрямо масла. При кремовете е обратното, затова са за предпочитане при суха кожа.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top