ЛАЙФСТАИЛ

Чувствате ли се удобно в дрехите си?

Това са снимките, които показват мрачната действителност на хиляди деца в Бангладеш, които са принудени да работят дълги осакатяващи часове, докато шият етикетите на нечий дрехи.

Чувствате ли се удобно в дрехите си - Magazine (4)

Въпреки подобрените стандарти за безопасност в официалните фабрики, в нерегистрираните експлоататорски предприятия – нещата просто не се променят. Докато фабриките основно правят дрехи за местния и индийския пазар, те също така предоставят труда си, и на добре познати и утвърдени международни марки, чрез договори за подизпълнение. Фотографа Клаудио Касияс разкри шокиращата действителност, както и липсата на контрол върху безопасността на някои от нерегламентираните фабрики в Бангладеш, и изтощените деца, които работят там.

Чувствате ли се удобно в дрехите си - Magazine (5)

Неформална фабрика може да е в една стая с 15 шевни машини и често без аварийни изходи, планове за пожарна безопасност или пожарогасители, тъй като те не са подложени на проверки. Децата, които не разполагат с време, за да ходят на училище, са натоварени с огромна гама от работа – от бродерия и залепване на пайети до боядисване на тъкани и машинно почистване.

Чувствате ли се удобно в дрехите си - Magazine (10)

„Вътре в тези фабрики за облекло, работниците, работят по шест дори по седем дни на седмица от сутрин до здрач – за една минимална работна заплата. Работниците, спят във фабриките или наемат стаи до фабриките. Те идват от малки села в града, за да намерят по-добър живот,“ споделя Клаудио Касияс.
Смята се, че има около един милион деца на възраст от 10 до 14 години, които работят в Бангладеш, според УНИЦЕФ – броят им е много по-висок.

Чувствате ли се удобно в дрехите си - Magazine (8)

Източник: Daily Mail

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top