ЛАЙФСТАИЛ

10-те най-популярни туристически дестинации за 2016

Туристическия сайт “Трипадвайзър” (TripAdvisor), обяви победителите в годишната си класация за най-популярни дестинации според потребителите си.

Класацията е базирана на количеството на ревюта от потребители, както и техните оценки за хотели, ресторанти и забележителности в даденото място. Милиони ревюта на потребители са взети под внимание през последните 12 месеца, за да се оформи класацията.
От Ханой до Рим, тук са 10-те най-популярни туристически дестинации по света за 2016.

10. Убуд, Индонезия
10-те най-популярни туристически дестинации за 2016

Преди да се насладите на разходки и изучаване на величествените оризища и планински пейзажи в Индонезия, Вие трябва да опитате местните ресторанти. Ако разбира се не сте фен на разходките винаги може да разгледате занаятчийски магазини и многобройните кафенета.

9. Ню Йорк, САЩ
the bcf 2016 (3)

„Градът, който никога не спи.“ Ню Йорк предлага на туристите си необикновени среднощни клубове, 24-часови ресторанти, както и широка обществена транспортна система, която прави проучването на града лесна работа.

8. Ханой, Виетнам
the bcf 2016 (4)

След като проучите очарователната старата част на Ханой, може да се възползвате от неговите изумителни храмове и оживените улици пълни с магазини, изкуство, и необикновена храна.

7. Рим, Италия
the bcf 2016 (5)

Можете да прекарате деня в проучване на исторически забележителности като Колизеума и Ватикана, или да се отдадете на вкусна храна в един от многото първокласни ресторанти в града.

6. Прага, Чехия
the bcf 2016 (6)

В Прага, посетителите могат да разгледат музеи, замъци, катедрали, и калдъръмени улички, облицовани с кафенета.

5. Сием Реап, Камбоджа
the bcf 2016 (7)

Тук може да разгледате зашеметяващи канали, храмове, светилища и гробници, които датират от стотици години.

4. Париж, Франция
the bcf 2016 (8)

Освен архитектурни забележителности, Париж също е дом на шикозни бутици, богата колекция от изкуство, както и някои от най-добрите ястия в света.

3. Маракеш, Мароко
the bcf 2016 (9)

Известен със своите занаятчии – най-различни пазари, пълни с подправки, килими, както и различни екзотични стоки – Маракеш е и дом на много градини и богато украсени джамии.

2. Истанбул, Турция
the bcf 2016 (10)

Когато се отправите към Истанбул, ще може да видите пищни византийски катедрали, ще може да се насладите на първокласно пазаруване, и разбира се да се отдадете на уникална гурме кухня.

1. Лондон, Великобритания
the bcf 2016 (11)

От неговите оживени кръчми и забележителни градини, до историческите сгради и мултикултурна кухня, Лондон разполага с разнообразие от преживявания, които да предложи на туристите си.

Източник: Business Insider

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top