Интересно

Уникална дърворезба в Рекордите на Гинес

Китайците никога не спират да изненадват света. Последното впечатляващо дело, което дори влезе в книгата с рекордите на Гинес, е най-дългата дърворезба в света. Zheng Chunhui е известен дърворезбар, прекарал 4 години в създаване на своето произведение на изкуството, дълго над 12 метра.

Сцената, която е изобразена върху дървото представлява известна китайска картина, наречена „ По поречието на реката по време на фестивала Кингминг“, създадена преди повече от 1000 години.

Има много версии, възпроизвеждащи известната китайска картина, но произведението на Chunhui е най-впечатляващото от всички. То е изработено от един единствен дънер.

Произведение, влязло в Рекордите на Гинес

Дървото е с дължина над 12 метра, а най-високата му точка е 3,075 м. Най-широката част на дърворезбата е близо 2 метра и половина.

Оригиналната картина, която е наричана „Китайската Мона Лиза“, заради славата и стойността си, е нарисувана по време на династията Сонг от художника Zhang Zeduan.

Тематиката на произведението показва ежедневния живот на бедните и богати хора. Изразява изключителни детайли от китайския бит и култура. Всички елементи са детайлно подбрани и майсторски изработени.

Детайлите са всичко

Детайлите са всичко

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top