красота

Винаги почиствайте своя грим вечер

Един от най-вредните навици на голям брой жени е това, че си лягат с грим. Почистването вечер е изключително важно и полезно за вашата кожа. Не пренебрегвайте тази част от ежедневния ви тоалет, в противен случай, това неминуемо ще се отрази на красотата на вашата кожа.

Според експертите всяка нощ, прекарана с фон дьо тен или друг грим, състарява жените със седем дни. Важно е да остранявате всякакви следи от грим – фон дьо тен, руж, сенски, спирала…

Ако не поддържате добра хигиена на кожата си, много е вероятно да се появят пъпки или петна по нея. Има опасност лицето ви да изглежда сухо и дехидратирано.

Ако се чудите защо миглите ви се чупят и късат…замислете се дали вечер използвате демакиянт, с който да ги отстраните. В случай, че не остранявате спиралата, ще нарушите структурата и здравината на вашите мигли.
Според изследвания:

** 50% от жените под 30 години признават, че спят с грим най-малко веднъж седмично.
** Една трета oт жените без угризения заспиват гримирани два пъти седмично.

В по-голямата част от случаите, това  се получава след късно прибиране от тежка нощ. Момичета, щом сте намерили сили да се нагримирате, редно е да немерите след това сили и да се разгримирате.

Не използвайте памук!

Когато сваляте грима си, не използвайте памук, а специално предназначените за това памучни дискове или кърпички. Препоръчваме ви го, тъй като при употреба на тоалетно мляко или лосион, те не се разкъсват и не полепват по кожата, както се случва с памука. Влакната, които се отделят от памука, ако останат цялата нощ върху кожата, запушват порите, а  това води до появата на комедони и други проблеми. В случай, че носите лещи е абсолютно противопоказно да използвате памук за демакиаж на мигли и сенки за очи.

Спазвайте последователността!

Първо се сваля червилото от устните, после спиралата, сенките и ако има поставена очна линия или молив. Накрая се почиства цялото лице с нов тампон.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top