ЛАЙФСТАИЛ

За какво никога не трябва да се извинявате

Човешко е да се греши. Ние сме хора и бъркаме съзнателно и несъзнателно, но трябва да умеем да казваме думата – “ извинявай“ тогава, когато наистина има давност. Не винаги, когато изпитаме вина значи, че трябва да се извиняваме. Има неща, за които трябва да осъзнаем, че не са грешка.
Ще Ви дадем няколко примера за това:

sorry no (2)

Вашето минало
Това, че Вашето мнение не съвпада с това на събеседника Ви, не значи в никакъв случай, че сте в грешка! Отстоявайте позицията си, дори и да сте един от малкото с това мнение. Вие сте личност със собствено виждане. Избягайте от конформизма! Защо трябва да мислите, като останалите? Та това е безлично, вярвайте в себе си и никога не се извинявайте, че имате друго становище по въпроса!

Сексуалните Ви предпочитания
Това с каква сексуалност сте си е Ваша работа. Не е нужни да чувствате вина, че сте различни! Не се извинявайте! Щом чувствате, че това е правилно, значи е! Не е възможно да живеете спрямо вижданията на обществото. Това е Вашият живот!

Емоционалното Ви състояние
Има по емоционални хора има и такива, който са „оперирани“ от емоции. Приемете себе си, дори и ако околните Ви съдят. Къде е казано кое е правилно? Изразяването на емоциите е строго индивидуално и това ни прави различни и интересни. И в тази ситуация извинението не е нужно.

Изтриване на приятели във Facebook
Интернет платформата на 21 век, “ Facebook“ ни завладява, все повече и повече. Там всеки си изгражда собствен профил, в който разкрива същността си, мислите, чувствата и преживяванията. Това, че сте премахнали някой, който не ви е интересен, от приятелите си не е повод за вина. Стойте зад действията си и ако Ви пита, кажете истината. Трябва да спрем да се страхуваме от истината, дори и тя да нарани някой.

За прекарването на време с хора , които Ви правят щастливи
Всеки се стреми към щастието. Без него всичко е сиво и мрачно. Ако даден човек Ви прави щастлив/а не се колебайте да споделяте времето с него. Обграждайте се с хора, който ви карат да се усмихвате. Ако някой ден изгубите усмивката си в съжителството с даден човек, вината не е във вас, а в него. За това не е нужно да се извинявате, че търсите щастието си.

Че сте себе си
Ако някой Ви изпраща упреци за това, което сте Вие, моля ви обърнете му гръб и продължете по Вашият път. Всеки има мисия в живота, има за какво да е създаден и да е такъв какъвто е. Не може да промените същността си, а и има ли смисъл от това? Тук извинение не дължите на никой!

Затова, че следвате мечтите си
Следвайте мечтите си дори и това да е в ущърб на някой близък и приятел. Никой няма да го направи вместо Вас. Щом имате мечта, действайте! След време докажете, че е имало смисъл! Не си позволявайте да се чувствате виновен/а , то това е мечта. Има ли нещо по – мотивиращо от мечтите и от осъществяването им? Мечтайте и превръщайте мечтите си в реалност, това прави живота цветен!

Когато бутнете някой – извинете му се! Но когато някой критикува Вашата личност, мислите, емоциите, мечтите или статуса Ви, недейте! Извинявайте се само тогава, когато сте убедени, че грешите! Пазете себе си и позициите си!

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top