Здраве

Задушено пиле с тиквички и маслини

Eто как да приготвите вкусно и лесно пилешко! Зарадвайте близките си с полезен обяд!

Продуктите, които са ви необходими:

600 г пилешки гърди
150 г стар лук (глава)
25 г (3 бр.) скилидки чесън
400 г тиквички
100 г черни маслини
2 с.л. зехтин
1 с.л. брашно
2 с.л. течна сметана (30 г 35% масленост)
300 мл вода/овкусен с натурални подправки бульон на вкус
Подправки: 1-2 стръка прясна мащерка и розмарин, сол на вкус

Като за начало изчистете тиквичките и ги нарежете на кубчета (големина по избор). Нарежете на ситно лука и чесъна и махнете дръжките на мащерката и розмаринът. Предварително измите и подсушени пилешки гърди, нарежете на едри парчета и запържете в зехтин. След като станат леко златисти, добавете тиквичките, лука, чесъна, маслините и зелените подправки. Разбъркайте добре и добавете 200 мл от бульона. Задушете всичко за около 30 минути и след това добавете брашно, размито в остналия бульон и сметаната. Добавете сол на вкус и задушете още малко. Когато сосъст се сгъсти – пилето ви е готово. Консумирайте топло, за отличен вкуск.

 

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top